Sökformulär

Förändra världen idag: hur datalagrar våra transportföretag?

Man kan förändra mycket genom att ställa rätt frågor till rätt personer. Detta behöver inte heller vara komplicerat och jag försöker ibland omsätta detta i praktiken. Här nedan är en uppföljning på en av mina förfrågningar, men om du vill bedriva egen lokal aktivism och skapa en positiv förändring för internet glöm inte att du också kan ställa frågor!

Under EU-valkampanjen reste jag mycket i Sverige med buss och tåg. Jag blev användare av trådlösa nätverk på gemensamma transportmedel och började oroa mig för hur min politiska och aktivistiska verksamhet kartlades utan min vetskap. För att bli stillad i min oro skickade jag frågor till både Nettbuss och SJ:s kundtjänster om hur de datalagrar. Läs hur jag frågade här.

Mina frågor rörde:

  • Vad om min kommunikation som lagras och;
  • Hur sådan kommunikation sedan används (marknadsföring, polisarbete, osv).

Nettbuss svarade föredömligt snabbt, faktiskt redan den 23 maj 2014. Min korrespondens med Nettbuss ser ut så här:

[NETTBUSS, 23 MAJ 2014]

Hej igen Amelia!

Jag har nu fått klart för mig att varken vi eller Icomera tar del av- eller säljer vidare informationen om vilka hemsidor våra gäster besöker eller hur internet används ombord.   

Vi vill återigen tacka dig för att du lyfte frågan, det är gäster som du som hjälper oss bli bättre i vårt arbete.

Ha en jättebra dag och en trevlig helg!

[NETTBUSS, 4 JUNI 2014]

Hej igen Amelia, 

Hoppas allt är bra med dig! 

Jag har nu äntligen fått ett (blygsamt) svar från Icomera. Jag klistrar in det nedan: 

Hej X,

Jag har inte glömt dig. Jag ville bara få full koll på detta. Fick idag svar.

Icomera har ingen rapporterings plikt  till Post och Telestyrelsen.
Under rådande direktiv.

Mvh

Om ett nätverk inte är ett allmänt tillgängligt nätverk behöver nätverksägaren inte datalagra. Detta borde gälla även bibliotek och andra nätverk som är tillgängliga i och på offentliga institutioner eller t ex kaféer. Fråga gärna vidare på dina kaféer, i kommunens verksamheter (bibliotek, skolor, osv) om de datalagrar för polisiära syften eller marknadsföringssyften. Ju fler som frågar desto större chanser att vi får en bra bild av vem och hur information används för att påverka oss utan vår vetskap, eller utöva rättsliga tvångsmedel mot oss utan vår vetskap!

I privat verksamhet, som den Icomera bedriver, har Icomera själva ett starkt kostnadsincitament att undvika datalagring. I offentliga verksamheter som bibliotek med flera saknas ett kostnadsincitament att undvika datalagring - påverkar det våra rättigheter gentemot kommunala verksamheter negativt? Detta vore intressant att få veta!

SJ svarade väldigt sent, faktiskt först i onsdags förra veckan, och de är en större besvikelse än Nettbuss trevliga kundtjänst (som uppenbarligen också lyckades få kontakt med Icomera AB utan större problem!):

[SJ, 17 SEPTEMBER 2014]

Detta är frågor vi på kundtjänst tyvärr inte kan svara på.

Du är välkommen att ringa vårt huvudkontor på 010-751 60 00, så kan de koppla
dig till rätt person.

Lärdom: bussbolagen är trevligare än tågbolagen. Nättjänsteleverantörerna till buss- och tågbolag är behjälpliga när man ställer frågor. Jag får fortsätta med att ringa till SJ:s huvudkontor under morgondagen. Tyvärr är det dock sämre för mig att inte få sådana konversationer skriftligen dokumenterade eftersom det gör det svårare för mig att återrelatera interaktionerna till fler.

Om någon läsare på den här bloggen skulle få för sig att själv bli frågvis, får man gärna höra av sig - jag gör gärna vad jag kan för att återrapportera och hjälpa många personer att utbyta erfarenheter om bemötande, svarstid, hur lugnade eller icke-lugnade man känner sig av svaren, osv.

Kommentarer

Lägg till ny kommentar